Wilt u graag fit en vitaal blijven? Is de reguliere sportschool of gymclub te druk voor u? Bent u op zoek naar fysieke training met doelstellingen op functioneel niveau? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Vitaal & Fit biedt passende, uitdagende en verantwoorde mogelijkheden tot bewegen voor kwetsbare ouderen en voor mensen waarbij het reguliere revalidatietraject, bijvoorbeeld voor een situatie na een hersenbloeding,  is afgerond.

Kwetsbaarheid is niet hetzelfde als ouderdom en lang niet alle ouderen zijn kwetsbaar. Kwetsbaarheid is geen aandoening, maar een optelsom van een aantal risicofactoren, zoals: een hoge leeftijd, beperkingen in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, slecht lopen of zien, verminderde balans, vermoeidheid, geheugenverlies, etc.

fysieke-training

Er wordt getraind in groepjes van maximaal 6 personen in een prikkelarme oefenzaal. Onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt er een individueel trainingsschema opgesteld. In de trainingen ligt het accent op uw eigen behoeften en wensen. Denk hierbij aan algeheel uithoudingsvermogen, kracht en balans, vaak in relatie tot functionele activiteiten uit het dagelijks leven. Naast individuele training is er desgewenst ook mogelijkheid tot interactie met andere deelnemers.

_DSC0057

Alvorens u kunt starten met Vitaal & Fit, vindt er een individuele intake plaats. De fysiotherapeut beoordeelt of Vitaal & Fit passend is voor uw situatie. Als dat zo is, worden direct uw startniveau en doelstellingen bepaald.

Vitaal & Fit kan de plaats voor u zijn voor een lange periode van training maar het kan ook een tijdelijke vorm van training zijn. Wanneer blijkt dat uw fitheid en zelfstandigheid toenemen en stabiel zijn is er een indicatie voor een andere vorm van training en begeleiding. Onze Excellent Fit groepen zijn dan een optie aangezien ze nauw aansluiten op Vitaal & Fit.

Middels regelmatig testen en evalueren monitoren we uw niveau en bespreken we de mogelijkheden.

Voor meer informatie betreffende de inhoud van het Vitaal & Fit programma, de trainingsmomenten en inschrijven kunt u contact opnemen met THERAPIEcentrum Valkenswaard.

Tarieven deelname Vitaal & Fit

Alle deelnames worden gestart met een abonnement van 3 maanden. Daarna kunnen er abonnementen afgesloten worden voor 1 maand, 3 maanden, half jaar of jaar*:

Intake (indien van toepassing) € 55,50

PeriodeAantal x per weekKosten
1 maand 1x per week € 56,50
 2x per week € 108,-
3 maanden 1x per week € 143,-
 2x per week € 267,50
6 maanden 1x per week € 257,-
 2x per week € 493,50
12 maanden 1x per week € 503,50,-
 2x per week € 922,50

 

*De abonnementen lopen zonder opzegging of verzoek tot wijziging automatisch door voor een zelfde periode.