ReAttach is een nieuwe methode die binnen de paramedische zorg wordt toegepast met als doel:

 • verbeteren van de sensorische integratie ( prikkelverwerking)  en  verminderen van overprikkelingsklachten
 • verbeteren van overzicht en de mogelijkheid tot “multitasken”
 • verbeteren van de motoriek en de spraak door  “motor imaging” (het zich voorstellen van een beweging  of klank)
 • verminderen van stressklachten en het genereren van ontspanninglogo-geregistreerde-therapeuten
 • verbeteren van sociale interactiesReAttach is een milde en rustige behandeling waarbij degene met de hulpvraag (uitsluitend positieve) denkopdrachten krijgt terwijl er zacht op de handen wordt getrommeld.

ReAttach is geschikt voor mensen met

 • Centraal neurologische problematiek (CVA – MS – ziekte van Parkinson)
 • overprikkelingsklachten
 • problemen in de aansturing van het bewegen of de spraak
 • stress gerelateerde klachten
 • (chronische) vermoeidheidsklachten

Meer informatie over ReAttach kunt u vinden op www.reattach-neurorevalidatie.com

Recensies:

In juli 2016 werd bij mij borstkanker geconstateerd en in december werd duidelijk dat ik een BRCA1 gen afwijking had.

Na behandelingen met chemotherapie, het verwijderen van beide borsten/eierleiders en radiotherapie viel ik in een diep gat. Zoals zoveel vrouwen aangeven begint na beëindiging van alle behandelingen pas de verwerking. Wat is me allemaal overkomen?

Via mijn fysiotherapeut waar ik onder behandeling was voor oedeemtherapie, hoorde ik over ReAttach. Na een eerste intake gesprek ben ik deze ReAttach therapie gaan doen om rust in mijn hoofd te krijgen en een beter inzicht in wat echt belangrijk is in het leven en welke zaken je juist los mag laten.

Deze therapie duurde 6 weken en was soms emotioneel maar ook heel warm en mooi. Een week voor mijn laatste zware (reconstructie) operatie heb ik de ReAttach behandeling afgesloten. Mede door deze therapie ben ik de operatie met veel zelfvertrouwen en goede moed ingegaan.

Terugkijkend op de afgelopen periode in mijn leven kan ik zeggen dat door een positieve instelling en de rust in mijn hoofd die ik heb gevonden met ReAttach ik nu weer vooruit kan gaan kijken.

Karin – ReAttach


“Mijn ervaring met ReAttach: Ik bezocht een fysiotherapeut voor spanningsklachten in mijn nek en verergering van mijn tinnitus bij mentale en fysieke inspanning. Tinnitus, meer bekend als oorsuizen, kan je slaap verstoren. De fysiotherapeut verwees mij door naar een ReAttach therapeut voor vijf sessies. Vaak ligt er namelijk een diepere oorzaak achter geestelijke en/of lichamelijke klachten, zo werd mij door hem verteld.

ReAttach heeft mij de handvaten gegeven de regie over mijn eigen leven terug te krijgen. Zonder veel woorden verkreeg ik inzichten over mijn verleden, stond ik ineens bewuster in het heden en zag ik mijn toekomst positiever en met meer vertrouwen tegemoet. Al met al zijn door ReAttach:

 • Mijn klachten verminderd
 • Kan ik beter omgaan met tinnitus én slaap ik beter
 • Én ben ik ook nog eens van mijn rookverslaving af.

Kortom: ReAttach maakt dat ik in de toekomst ook zelf beter met mijn verleden, heden en toekomst om kan gaan.”

ReAttach en tinnitus (oorsuizen) – Jeanne


‘Als Parkinson patiënt ben ik tijdens mijn wekelijkse medische fitnessactiviteit door mijn therapeute op de hoogte gebracht van ReAttach, een methodiek waarbij patiënten leren om hun negatieve ervaringen om te zetten in een positieve gedachte. Door mijn ziekte was ik regelmatig in een down stemming, die na de behandeling met ReAttach volledig verdween en me aanzette tot activiteit en een positief beeld.

Als museumvormgever werden mijn fantasie en creativiteit geprikkeld en er ontstonden weer nieuwe ideeën. Het leek of mijn hoofd door de behandeling van negatieve elementen een positieve puls kreeg en de prettige herinneringen die plaats hadden ingenomen.

 Een leuke bijeenkomst was dat bij het uitoefenen van mijn geliefde sport de dubbeltaken – bij Parkinson een probleem – mij parten gingen spelen en ik mijn wedstrijden steeds nipt verloor. Na een ReAttach behandeling won ik 2 van de 3 wedstrijden… ik speelde vrij, zonder ballast en benaderde de wedstrijden positief.’