Podotherapie bij Medi 50+ Valkenswaard

Bij Therapiecentrum Valkenswaard werken podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten. RondOm bestaat uit een groot team van enthousiaste en vooraanstaande podotherapeuten dat ondersteund wordt door zooltechnici en secretariële medewerkers. RondOm heeft verschillende vestigingen in met name midden en zuid Nederland.

Samenwerking

Binnen dit centrum wordt multidisciplinair gewerkt en kunnen uw klachten door meerdere disciplines gezien en besproken worden en kan de voorgestelde therapie een combinatie zijn.

Fysiotherapeuten zijn geschoold in het totale bewegingsapparaat en gespecialiseerd in een deelgebied daarvan. Podotherapeuten zijn geschoold en gespecialiseerd in de benen en de voetregio. De kennisgebieden van beide disciplines sluiten dus nauw op elkaar aan en vullen elkaar perfect aan.

Afspraak maken

Voor meer informatie en het maken van afspraken met de podotherapeut, kunt u bellen naar het secretariaat van de praktijk, te bereiken op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur op het centrale telefoonnummer 088-1180500.

U kunt ook zelf een afspraak maken, zonder hulp van de secretaresse, via de webagenda op de website.

Op de website van Rondom vindt u aanvullende informatie over aandoeningen, tarieven en vergoedingen.

Voorbeeld van samenwerking podotherapie > fysiotherapie:

Een patiënt met langdurige knieklachten wordt uitgebreid onderzocht door de podotherapeut. Er blijkt een duidelijke indicatie voor zooltherapie gezien de stand van de benen en voeten.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de spieren rondom de knie niet voldoende kracht hebben. Deze patiënt krijgt oefeningen mee en het advies om onder fysiotherapeutische begeleiding de spieren te gaan trainen. In dit geval is het versterken van de spierkracht een specialiteit van de fysiotherapeut, deze kan specifieke oefeningen geven om het herstelproces te optimaliseren.

De aanwezige standsafwijking wordt daarbij geminimaliseerd door podotherapeutische zolen. De patiënt is dus gebaat bij een gecombineerde behandeling.

Voorbeeld van samenwerking fysiotherapie > podotherapie:

Een patiënt met rugklachten is door de fysiotherapeut onderzocht. Bij dit onderzoek constateert deze onder andere een duidelijk beenlengteverschil. De fysiotherapeut heeft aangrijpingspunten voor een behandeling en verwijst hem/haar tevens door naar de podotherapeut.

Na een uitgebreid aanvullend onderzoek, wordt er een zooltherapie voorgeschreven. Bij de nacontrole, na 6 weken, bij de podotherapeut blijkt dat de rugklachten erg goed reageren op de gecombineerde therapie. De zolen boden hier duidelijk een duidelijke meerwaarde in het herstel.

Ons motto is daarom ook:

Excellente zorg, voor iedere klacht een specialist.