Zoals zo vaak wordt gezegd… “ouder worden komt met gebreken”. Denk hierbij aan een hoge bloeddruk, overgewicht en verminderd zicht. Maar ook klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rugpijn, een heupprothese of reumatoïde artritis kunnen de ouder wordende mens klachten bezorgen.

Regelmatige fysieke activiteit bij ouderen zorgt voor vele voordelen. Het vergroot onder ander de kans op het langer zelfredzaam zijn en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen. Daarnaast vermindert het de kans op een verhoogd cholesterol, diabetes type 2, overgewicht, botontkalking en de kans op vallen. Verder heeft regelmatig bewegen ook een positief effect op ons brein. Denk hierbij aan verminderde kans op dementie en een verbetering van mentale en sociale levenskwaliteit.

Bij ouderen zijn er naast voordelen ook een aantal leeftijdsgebonden risico’s  aan sporten. Dit alles kan ervoor zorgen dat u als oudere moeite heeft met het op een verantwoorde én leuke manier in beweging te komen en, niet onbelangrijk, te blijven.

  • Vragen die bij u op kunnen komen zijn:
  • Hoe begin ik aan sporten?
  • Welke soort, intensiteit en duur van sportbeoefening past bij mij persoonlijk?
  • Wat doe ik om blessures te voorkomen?

Binnen Therapiecentrum Valkenswaard bieden we ouderen de kans om op deze vragen een antwoord te vinden, met behulp van een (geriatrie-)fysiotherapeut.

Voor ouderen bieden wij passende , uitdagende en verantwoorde mogelijkheden tot bewegen. Een goede sportbeoefening is namelijk van de juiste soort, duur en intensiteit.

Een mooie vorm is de medische fitness binnen therapie centrum Valkenswaard, waar wordt getraind in vaste kleine groepen. Elke groep heeft zijn eigen fysiotherapeut en elke deelnemer heeft zijn eigen trainingsschema. De fysiotherapeut zorgt er voor dat het individuele programma op tijd wordt aangepast, zodat er effectief getraind  wordt.

Als opstart naar het sporten kan een beweegmodule een optie zijn (zie elders beschreven).

Binnen Therapiecentrum Valkenswaard maken we bewegen voor ouderen leuk.