In september starten we in Therapiecentrum Valkenswaard met een nieuwe cursus Vallen Verleden Tijd. Zorg dat u zich op tijd aanmeldt voor ons programma.

Vervelende scheve stoeptegels, natte bladeren in het bos, net iets te gehaast de trap op of af. Het zijn van die situaties waarbij u lelijk kunt vallen en verwondingen kunt oplopen. Ieder jaar belanden 50.000 mensen met een breuk in het ziekenhuis door een val. Daarnaast worden veel mensen na een val angstiger om te bewegen. Ze gaan activiteiten vermijden waardoor ook hun algehele conditie verslechtert. Daarom heeft de Sint Maartenskliniek een wetenschappelijk onderbouwde valtraining ontwikkeld.  Het Vallen Verleden Tijd programma is voor gezonde ouderen het enige valpreventieprogramma in Nederland waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het echt goed werkt. De fysiotherapeuten van Medi50+ binnen THERAPIECentrum Valkenswaard zijn opgeleid om deze cursus te mogen geven.

Programma “Vallen Verleden Tijd”

Het programma Vallen Verleden Tijd vindt plaats in groepsverband en bestaat uit 10 bijeenkomsten, 2 keer per week. Het doel van de lessen is het voorkomen van vallen en creëren van vertrouwen in eigen kunnen indien er onverhoopt toch een val plaatsvindt.

 Drie onderdelen tijdens deze cursus

  1. Omgaan met obstakels uit het dagelijks leven wordt geoefend m.b.v. een hindernisbaan.
  2. U leert veilig te bewegen in een drukke omgeving tijdens een sport- en spelgedeelte.
  3. U leert veilig te vallen, indien u uit balans raakt.

Loop- en balanstesten
Voor en na het programma heeft u een individuele afspraak bij de  fysiotherapeut om loop- en balanstesten te doen. Met deze gegevens bepaalt  de fysiotherapeut uw instapniveau en (eind)resultaat.

Voorwaarden voor deelname

  • Minimaal 15 min kunnen lopen zonder hulpmiddel of met stok.
  • Geen osteoporose.

Wanneer

Cursus start op 4 september 2018, gedurende 5 weken. De week voorafgaand vindt de intake plaats.

Tijdstip: dinsdag 11:30 tot 13:00 uur en donderdag  van 10:00 tot 11:30 uur.

 Waar

THERAPIECentrum Valkenswaard.

Kosten

De cursus wordt afhankelijk van uw aanvullende verzekering (deels) vergoed. Neem voor vragen contact op met het secretariaat van Medi50+.

Aanmelden

Aanmelden via  040-2049474 of mail: info@medi50plus.nl. De cursus zal starten bij voldoende deelnemers.