Fysiotherapie in Valkenswaard

Fysiotherapie is een therapievorm gericht op het houdings- en bewegingsapparaat. Eenvoudig gezegd: Het richt zich vooral op klachten in spieren, gewrichten en pezen. Maar ook behandelvormen voor diabetes, long- of hartklachten kunnen behoren tot fysiotherapie. Fysiotherapeuten maken in hun behandeling gebruik van oefentherapie, mobiliserende technieken, massage en/of (training)apparatuur.

Fysiotherapie

Specialisaties

‘Fysiotherapie’ is een breed begrip en kan in verschillende specialisaties worden verdeeld. Binnen onze praktijk zijn naast bovengenoemde clusters meerdere specialisaties aanwezig.

Klachten

Fysiotherapeuten helpen u uiteraard ook graag bij pijn of andere klachten over het hele lichaam. Voor iedere klacht een topspecialist is één van de speerpunten van Fysio van Hoof. Denk hierbij aan klachten zoals:

Wij denken echter ook mee bij klachten die moeilijker te definiëren zijn of waar maar moeilijk een oplossing voor gevonden kan worden. Onze fysiotherapeuten zijn goed opgeleid en hebben ervaring met veel verschillende klachten.

De fysiotherapeuten binnen Therapiecentrum Valkenswaard hebben samen vele specialisaties. Zo kan fysiotherapie in de brede zin en afhankelijk van de complexiteit mono- of multidisciplinair aangeboden worden.

Voorbeelden zijn fysiotherapie bij klachten aan schouder, knie, elleboog, enkel en lage rug. De klachten kunnen het gevolg zijn overbelasting, sport blessures, werksituaties, postoperatief en ook zonder duidelijke oorzakelijkheid.

Nog specifieke klachtenbeelden welke binnen het Therapiecentrum geboden worden zijn:
Nieuwe heup of knie

Fysiotherapie

Ons motto is daarom ook:

Excellente zorg, voor iedere klacht een specialist.